Què fem?

El Ioga té un vessant educatiu que, a partir d'exercicis lúdics i senzills, treballa amb tots els nivells de
creixement: físic, emocional, intel·lectual i social. En el nostre grup treballem amb els principis en els quals es basa el Ioga, tot prenent com a base l'Informe Delors i fent un treball d'unió entre algunes pedagogies i el Ioga per incidir en els processos de creixement i així poder acompanyar el desenvolupament integral en els diferents camps educatius.



16 de febr. 2014

LA FLOR DE LOTUS

La flor de lotus creix dintre l’aigua i les seves arrels s’enfonsen en el fang. És una flor molt bonica que obre els seus pètals cap el sol. Aquest mudra correspon al xacra del cor i significa la puresa d’aquest òrgan. En el cor hi trobem l’amor i per tant la bondat, l’afecte, la comunicació, la compassió... qualitats que hem de cultivar de forma incondicional.

1- Assegut en la postura de lotus. Ajunta les mans davant del pit (namasté).

2- Et concentres en els dits de les mans i els vas obrint (menys el dit petit i el polze que continuen junts) com si fossin els pètals de la flor. Respira pensant amb el seu color. Torna a tancar els dits suaument i repeteix el “mudra” unes quantes vegades.

3- Imagina’t que els teus dits són les arrels de la flor que busquen l’aliment. Ho farem amb aquest mudra:
Les mans juntes. Obre els canells i ves portant els dits de les mans cap avall, junta els canells i separa una mica les mans. Pots moure els dits com si fossin les arrels que busquen l’aigua. Fer-ho unes quantes vegades i respirar profundament.

Beneficis:
Treballa l’atenció i la concentració. També el xacra del cor, “anahata”, on s’hi guarden els bons sentiments: l’amor, la puresa i la compassió.

-IOGA I EDUCACIÓ. Un aprenentatge per a la vida- Dolors Garcia.